Lifestyle

De lente ◆ voordelen en nadelen

De lente is alweer even hier, en hoewel het zich eerst even verborgen hield, lijkt het goede weer nu steeds vaker tevoorschijn te komen. Ik vind het heerlijk. De zon doet zo goed, en het is elk jaar weer mooi om te zien hoe de wereld om ons heen langzaam groener wordt en er weer allemaal gekleurde blaadjes aan de bloemen komen.

Aangezien ik altijd bezig ben met lijstjes maken, heb ik vandaag weer een lijstje, met voor- en nadelen van dit prachtige seizoen.

Laat ik maar beginnen met de nadelen, zodat we straks positief kunnen afsluiten!

 • Vliegjes, ik denk dat veel mensen die moeten fietsen dit punt wel begrijpen. Krampachtig je mond dichthouden en hopen dat ze niet in je oog vliegen terwijl je gaat fietsen is weer nodig!
 • Langere dagen, en nu moet je me niet verkeerd begrijpen. Ik vind het heerlijk dat de zon schijnt en dat het langer licht is. Maar ik vind het ook zo fijn als het donker is buiten en je de gordijnen met goed fatsoen dicht kunt doen met sfeerlichtjes aan. Als ik dat nu wil, moet ik veel langer wachten ’s avonds!
 • Schuldig voelen als je binnen zit, want dat gebeurt altijd zodra het lekker weer is. Dan schijnt de zon heerlijk, en zit ik binnen achter mijn bureau aan school of iets anders. En zodra je je huiswerk af hebt en je lekker naar buiten kan, is de zon alweer weg en is het afgekoeld.
 • Niet weten wat je aan moet trekken, dit is ook echt een dingetje vind ik. Het ene is te koud, het ander is te warm, en dan heb je ook nog dat het heel erg kan verschillen op welk tijdstip van de dag je naar buiten moet. Doe je ’s ochtends een trui aan, dan heb je het ’s middags verschrikkelijk warm, maar als je ’s ochtends een shirtje aandoet, heb je het de hele tijd koud.

Nou dat vond ik wel weer genoeg negativiteit voor vandaag. Want de lente is een prachtig seizoen waar ik heel erg van houd, dus bij deze ook de voordelen!

 • De lekkere geuren buiten, of het nu is omdat het een klein beetje heeft geregend, of omdat alle bloemen weer open zijn, of iemand zijn gras heeft gemaaid. De geuren die buiten hangen zijn heerlijk.
 • Geen super dikke truien meer hoeven te dragen, hoewel het altijd heel lekker is om deze te dragen in de winter, is het toch ook wel heel fijn als je ze weer achterin je kast kan leggen.

Boom, wolken, kijken, blauw, lucht, blaadjes, zonnen

 • Het zonnetje en blauwe lucht, hoeveel het met je humeur kan doen als de zon even doorkomt is echt bizar. Maar ik vind het heerlijk!
 • Een kleurtje krijgen van de zon, wat bij mij echt nog niet is gebeurd, maar het komt vast nog wel.
 • Langere dagen, nou zei ik net dat ik daar toch wel wat nadelen aan vind zitten, maar het heeft ook heel veel voordelen. Het is heerlijk om als je een hele dag weg moet alsnog in het licht thuis te komen.
 • Alles wordt groen, overal waar je nu kijkt zie je knoppen zitten en kleine groene blaadjes aan heggen en bomen zitten.

bloem, fotografie, photography, kleur, flower

 • Overal bloemen, in de lente krijgt de wereld veel meer kleur. En dat is zo veel beter dan de grijze en grauwe winterkleurtjes. En het ruikt ook heerlijk

Wat vind jij het fijnste aan de lente?

Liefs

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s